Föreningsbigården

På vår föreningsbigård så träffas vi och driver de bisamhällen som finns där för att delge erfarenheter och umgås. Speciellt kursmedlemmar eller andra utan egna bin är hjärtlig välkomna till våra träffar vid bigården. Det kan också vara ett ypperligt tillfälle för nya medlemmar eller bara intresserade att få ta del av biodlingens intressanta värld.

Platsen för bigården är för närvarande i närheten av vattentornet i Blomstermåla – se kartan nedan (eller hör av er till Weine för mera detaljerad information – han bor precis i närheten).

Vi träffas vid bigården på torsdagskvällarna kl 18.00, enligt nedan schema (där ni också ser de ansvariga för aktuell kväll). Sköter våra kupor, odlar Drottningar och dricker av vårt medhavda kaffe, samt försöker svara på aktuella frågor.

Weine Sjöberg tar hand om nybörjare och kan behöva lite hjälp då och då.

Drottningodlingen får vi hjälpas åt med och eventuellt dela upp ansvaret.

700g och 500g honungsburkar i glas kommer att finnas för försäljning till medlemmarna.
Viktigt att uppge namn på betalningen. Detta för att underlätta uppföljningen.

Swishnummer är 1236174775 och bankgironummer är 698-8380

Viktigt att notera!

I år är det annorlunda på grund av den pågående Corona pandemin, därför så får vi göra det bästa möjliga av rådande situation. När vi samlas så gäller det att hålla avstånd och vi kan ju dessutom hantera flera samhällen samtidigt. Är det någon som inte vill komma, men som tex är angiven som ansvarig, så meddela vår ordförande Eskil, så löser vi det på annat sätt. 

Vi har idag i bigården 4 välmående samhälle, men även ett utan drottning. Där har vi dock satt in yngelram för att se om de drar upp en egen drottning. 

Väl mött, hälsar Eskil! 

Ansvar för föreningsbigården

I år har vi inget schema för träffarna vid  bigården/torsdagskvällarna, utan vi bestämmer från gång till gång vem som kan hjälpa till vid nästa tillfälle. 

Vi är dock tacksamma om så många som möjligt kan hjälpa till och dela ansvaret! 

Ansvar för kvällen innebär att vara där och förbereda vad som skall göras med bisamhällena den aktuella kvällen, och att föra enkla anteckningar över samhällenas status.

Bigården

Här ligger Mönsterås-Ålem Biodlarförenings bigård!
Vi är mycket tacksamma för den sponsring för inköp av bi-materiel som vi fått från våra lokala banker, Häradssparbanken i Mönsterås och Ålems Sparbank.

ålems sparbankmönsterås sparbank

Stort tack för hjälpen!